Drink maar niet tijdens werktijd!

Drinken onder werktijd is in de meeste ondernemingen absoluut niet toegestaan. Sommigen ondernemingen zijn zo gefocust op de regels dat er geen speld is tussen te krijgen. Dit ondervonden ook twee stewardessen van de KLM die al respectievelijk 33 en 20 jaar in dienst waren. Tijdens de lunch besloten de dames een glaasje wijn en een biertje te drinken. Cabinepersoneel mag in de regel tien uur voor het zich moeten melden op het vliegveld geen alcohol drinken. Waar in het verkeer een maximum promillage geldt van 0,5 is dat voor vliegtuigpersoneel slechts 0,2 promille.

De stewardessen beseften niet dat hun vlucht van die nacht binnen de tijdslimiet viel.  Het gevolg: ontslag op staande voet! De dames gingen nog in beroep maar het mocht niet baten…

Reacties zijn gesloten.